Klassiska flugor sviker aldrig

När man började flugfiska för mer än 20 år sen, så va inte flugbindningen lika populär och det fanns inte i närheten så mycket olika material och info som det finns i dagsläget.
Just flugbindningen har ökat otroligt mycket senaste 10 åren, med många nya duktiga flugbindare, som tänjer på gränserna om det är en fluga man tittar på eller den riktiga sländan/räkan/insekten.
Vilket jag tycker är riktigt coolt!
Men själv så slutade jag binda realistiska flugor för närmare 8-9 år sen.
Det tog helt enkelt för mycket av min tid.
Och jag kunde ju inte fiska med dom.
Istället för att lägga 2-3-4 timmar på en fluga, så hann jag istället med att binda upp mot 20-40 flugor istället. Fiskeflugor.

Jag har ofta blandat in dom gamla klassikerna i mina flugor jag binder nuförtiden, och det är väldigt kul att gå tillbaka och se vad man hade i sina askar för 10-15 år sen.

Två mönster som jag fiskade med när jag va yngre va bland annat Black Zulu och Silver Zulu, och hade bra framgång både för brunöring och havsöring, så när jag väl började binda mer flugor själv så hade jag en variant av den klassiska Silver Zulu i asken.
På den tiden hade jag inget namn på den, men nu när jag fick upp ögonen igen för mina gamla mönster så kom min vän Morten Hansen på ett kul namn på sin variant av "mitt" mönster.
The Baboon. ( en lite rundare variant )
Så min fluga fick namnet The Papio, som är det vetenskapligt namnet på Babian.
Det roliga är att jag deltog i en flugbindningstävling med denna fluga, OCH vann!
Riktigt kul!

Den finner ni nedan som en Step By Step.
Och ännu längre ner kan ni läsa om en annan klassiker.

En annan riktigt bra fluga är den ökända Magnus, men Magnus bror Rusty Magnus är nog nästan lika känd, och fiskar fantastiskt bra.
En fluga som hade mycket tid i vattnet för min del när jag va yngre, sen tog räkorna över.
Nu kommer jag binda/fiska mer klassiska mönster, så här hittar ni min variant på Rusty Magnus.